Ana Sayfa Haberler Apple, milyarlarca dolarlık dolandırıcılık girişimini engelledi!

Apple, milyarlarca dolarlık dolandırıcılık girişimini engelledi!

8
0

Apple, her yıl App Store’un iPhone uygulamaları için en güvenli yer olduğunu vurgulamak amacıyla dolandırıcılık önleme raporunu paylaşıyor. Apple’ın verilerine göre, 2023 yılında 1.8 milyar dolardan fazla, 2020 – 2023 yılları arasında ise toplamda 7 milyar dolardan fazla dolandırıcılık işlemi engellendi. Şirket ayrıca, 14 milyondan fazla çalıntı kredi kartını bloke etti ve 3.3 milyondan fazla hesabın yeniden işlem yapmasını engelledi. İşte haberin detayları…

Apple, milyarlarca dolarlık dolandırıcılık girişimini engelledi!

Geçtiğimiz yıl App Store’da, Apple’ın gizlilik, güvenlik ve içerik standartlarına uymadığı gerekçesiyle 1.7 milyondan fazla uygulama reddedildi. 428.000 geliştirici hesabının 118.000’i kapatıldı ve böylelikle sahte hesapların oluşturulması engellendi. Ayrıca 91.000’den fazla geliştirici kaydı, dolandırıcılık nedeniyle reddedildi.

153 milyondan fazla sahte kullanıcı hesabı engellenirken, 374 milyona yakın geliştirici ve kullanıcı hesabı kapatıldı. Apple, 47.000 yasa dışı uygulamayı tespit ederek engelledi ve Kurumsal Program aracılığıyla yasa dışı olarak dağıtılan uygulamaların yüklenmesini veya kullanılmasını önlemek için yaklaşık 3.8 milyon girişimi durdurdu.

Geçen yıl, App Store’a girmeden önce incelenen uygulama sayısı 6.9 milyon oldu ve 192.000 geliştirici, iPhone ve iPad için ilk uygulamalarını yayınladı. App Store ekibi, mağazada kendini gizlemeyi başaran yasa dışı uygulamaları engellemeye çalışırken, kullanıcıları dolandırmaya yönelik finansal hizmet uygulamalarını da kaldırdı.

İlginizi Çekebilir – Geri sayım başladı! iQOO Neo9S Pro özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı

Apple, App Store dışından indirilen uygulamaların güvenlik noter tasdiki sürecinden geçmesi gerektiğini, ancak bu içeriklerin Apple tarafından kontrol edilmediğini belirtiyor. Şirket, App Store dışından uygulama indirmenin kullanıcıları dolandırıcılık, sahtekarlık ve gizlilik sorunlarıyla karşı karşıya bırakabileceğini iddia ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz