Ana Sayfa Haberler iPhone’da silinen fotoğraflar neden geri geldi? Apple açıkladı

iPhone’da silinen fotoğraflar neden geri geldi? Apple açıkladı

4
0

Geçtiğimiz hafta, birçok iPhone kullanıcısı Reddit’te eski ve uzun zaman önce silinmiş fotoğrafların, hatta bazı hassas içeriklerin aniden cihazlarında yeniden belirdiğini belirtti. Apple, bu sorunu haftanın başında yayınladığı iOS 17.5.1 güncellemesiyle çözdü. Şimdi ise sorunun kaynağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları…

iPhone’da silinmiş fotoğrafların geri gelme sorunu, bozuk bir veritabanı kaydından kaynaklanıyormuş

Apple, 9to5Mac’e yaptığı açıklamada, bu sorunun belirli iPhone cihazlarında yerel olarak saklanan bozuk bir veritabanı kaydından kaynaklandığını belirtti. Şirket, bu hatanın iCloud Fotoğraflarını etkilemediğini vurguladı. Apple, geri gelen fotoğrafların bulutta depolanmadığını ve hiçbir şekilde iCloud Fotoğraflarına senkronize edilmediğini belirtiyor.

Apple’a göre, bazı kullanıcılar en yeni model iPhone’a geçiş yaptıklarında eski iPhone’larından, tarihleri 2010’a kadar uzanan silinmiş fotoğrafları görebilmişler. Bu durumun, yeni iPhone’un eski iPhone’un yerel veya iCloud yedeği ya da cihazdan cihaza transfer ile geri yüklendiği durumlarda ortaya çıkabildiği açıklandı.

İlginizi Çekebilir – Snapdragon 8 Gen 4 ile gelecek telefonlardan biri belli oldu!

Eski cihazlarını satan kullanıcılar için Apple, eski iPhone’un tamamen silinip sıfırlandığından ve yeni sahibine teslim edilmeden önce tüm verilerin temizlendiğinden emin olunmasını öneriyor. Böylece bu fotoğrafların geri gelme olasılığı ortadan kalkıyor.

Son iOS güncellemesi, bu hatayı düzeltti ve gelecekte yeniden ortaya çıkmasını önledi. Ancak, güncelleme daha önce silinmiş ve geri gelen fotoğrafları tekrar silmiyor. Telefonlarında bu eski fotoğrafları bulan kullanıcıların, Fotoğraflar uygulamasına giderek bu fotoğrafları tekrar silmeleri gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz