Ana Sayfa Genel Kredi kartı boyutunda akıllı telefonlar geliyor!

Kredi kartı boyutunda akıllı telefonlar geliyor!

14
0

Akıllı telefonlar, çağımızın vazgeçilmez araçlarından biri haline gelmiş durumda. Her geçen gün daha da küçülen, hızlanan ve verimliliği artan bu cihazlar, teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Yakın zamanda yapılan bir keşif ise bu küçülme sürecini adeta zirveye taşıyacak gibi görünüyor: Akıllı telefonları kredi kartı boyutlarına indirgeyecek bir teknoloji. Peki bu devrimsel yenilik nasıl mümkün olacak? İşte teknolojinin bu son harikasına dair detaylar.

Fononların keşfedilen potansiyeli sayesinde akıllı telefonların boyutları kredi kartı kadar küçültülebilir

Fononlar, maddede yüksek frekanslı titreşimleri taşıyan kuantum mekaniksel parçacıklardır. Arizona Üniversitesi Wyant Optik Bilimler Koleji ve Sandia Ulusal Laboratuvarları tarafından yapılan araştırmalar, fononların manipülasyonunun, akıllı telefonları kredi kartı boyutlarına kadar küçültme potansiyeline sahip olduğunu ortaya koydu.

Fononların keşfedilen potansiyeli sayesinde akıllı telefonların boyutları kredi kartı kadar küçültülebilir

Bu yenilikçi keşif, fononları kontrol ederek cihazların boyutunu önemli ölçüde azaltmayı ve enerji verimliliğini artırmayı mümkün kıldı. Fononların bu şekilde manipüle edilmesi, daha önce yalnızca lazerler aracılığıyla ışık üzerinde yapılan düzenlemelerin benzerlerini ses dalgaları üzerinde de uygulamamıza olanak tanır.

İlginizi Çekebilir – Samsung’dan dört modele daha One UI 6.1 güncellemesi!

Araştırma ayrıca yeni geliştirilen sentetik malzemelerin, akıllı telefonların içinde büyük yer kaplayan ve radyo dalgalarını ses dalgalarına çeviren filtreleri değiştirebileceğini gösteriyor. Bu “dev fononik anti lineer” teknoloji sayesinde ses dalgaları çok daha hassas bir şekilde kontrol edilebilir hale gelecek, bu da akıllı telefonların boyutlarını dramatik bir şekilde küçültme potansiyelini artıracaktır.

Bu teknolojinin etkileri yalnızca mobil cihazlarla sınırlı kalmayacak; tıbbi sensörler ve ultra-verimli kablosuz ağlar gibi diğer teknolojilere de büyük katkılar sağlayacak. Özellikle, daha küçük ve hassas tıbbi sensörler sağlık hizmetlerini daha erişilebilir ve etkin hale getirecek, ultra-verimli kablosuz ağlar ise kendini yöneten araçların iletişimini daha güvenli ve etkin bir hale getirecek. Bu devrim niteliğindeki fononik malzemeler, akıllı telefonlar ve diğer birçok teknolojiyi nasıl dönüştürebileceği konusunda teknoloji dünyasında büyük bir heyecan yarattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz