Ana Sayfa Haberler Meta, popüler hizmetini kapatıyor!

Meta, popüler hizmetini kapatıyor!

9
0

2016 yılında Meta, Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi büyük platformların yanında iş dünyasına yönelik “Workplace” adlı bir platformu tanıttı. İş yerlerindeki iletişimi geliştirmeyi hedefleyen Workplace, Slack ve Microsoft Teams gibi popüler araçlara alternatif olmayı amaçlıyordu. Ancak, bu hedefe ulaşmakta zorluk çekti.

Bugün, Workplace’in geleceği hakkında önemli bir duyuru yapıldı. İlk olarak TechCrunch tarafından bildirilen ve ardından Meta tarafından doğrulanan habere göre, şirket Workplace’i kapatma kararı aldı. İşte haberin detayları…

Meta Workspace neden kapatılıyor?

Meta’nın yaptığı duyuruya göre, Facebook tabanlı platform Workplace, 31 Ağustos 2025 itibarıyla yalnızca okuma ve dışa aktarma özelliklerine sahip olacak. 1 Haziran 2026’da ise tamamen kullanıma kapatılacak. Ayrıca Meta, bu yılın eylül ayından itibaren hizmet ücretlerinde %50’lik bir indirim yapacağını belirtti. Şu an kullanıcı başına aylık 4 dolar olan ücretler, eylül ayında 2 dolara düşecek. Meta, mevcut Workplace kullanıcılarına, Zoom’un benzer bir platformu olan Workvivo’yu kullanmalarını öneriyor.

Workplace, mesajlaşmadan video konferansa kadar birçok işlevi barındırmasına rağmen, lansmanından bu yana beklenen popülerliği elde edemedi. Bu nedenle, Microsoft Teams ve Slack gibi küresel çapta popüler olan rakiplerle rekabet edemedi.

İlginizi Çekebilir – Geri sayım başladı! iQOO Neo9S Pro özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı

Aldığımız bilgilere göre, Workplace ekibi bir süredir çeşitli sıkıntılarla karşı karşıyaydı. Önemli çalışanlar işten ayrılmış, geliştirme çalışmaları yavaşlamıştı. Meta’nın, bir dönem Workplace’i bağımsız bir şirket haline getirmeyi ve dış yatırım almayı düşündüğü bile söylendi. Ancak, popülerlik kazanamaması ve yaşanan bu sorunlar, kapatılma kararını kaçınılmaz hale getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz